Lycka: Skapar din framgång lycka?

Lycka – Skapar din framgång lycka?

Många forskningsresultat påvisar att lycka är ett tillstånd när vi känner oss framgångsrika, en känsla när vi uppnår det njutbara osv. Enligt de forskningsresultat som jag läst, står det att flertalet upplever lycka under själva ”resan mot mål”, dvs genom att ha delmål. Alla upplever inte lycka när de når målen. Detta har forskarna konstaterat, främst inom idrotten. Därav kan vi dra slutsatsen att det är inte målet i sig som skapar lycka. Det är snarare allt runtomkring.

För att uppleva lycka, tror jag att vi måste vara mottagliga. Deprimerade personer upplever därför inte lika mycket lycka – även om den finns inom räckhåll.
Jag läste i en annan forskningsrapport från universitetet i Iowa, att brist på natriumklorid kan skapa depression. Innebär det att salt skapar lycka? Intressant, vad tror du?
Min kropp skriker ibland efter salt och tyvärr faller jag då för chips – som är en av mina Akilleshälar. Enligt forskningen behöver vi omkring 10 gram dagligen, vilket är dubbelt så mycket som vi dagligen rekommenderas.

Jag citerar Samuel Butler
”Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det.”

Jag läste någonstans att Demi Moore sa:
Att vara smal är inte lycka”.
Raw food, hatha yoga och blodsugande iglar var  hennes knep. Detta var – om jag minns rätt – år 2009. Undrar vad hennes knep är idag.
Vi har (eller hade) åtminstone en sak gemensamt och det är att vi båda använde Lancômes Hypnos-mascara. Jag gör det fortfarande. Jag älskar frukt och grönsaker. Är däremot mer tveksam till annat ”rått” bortsett från Sushi.
Blir du lycklig av någon speciell kost? Skriv och berätta!

När jag får vara med mina nära och kära, upplever jag lycka. Mina barnbarn skapar glädje. Under kommande dagar ska jag vara extra lycklig. Då får jag passa två av mina små troll som annars bor i Norge.

Ett tips till dig som har nära eller kära som gör dig lycklig – Skapa din egen ”Lyckobok”. Låt den ligga framme på soffbordet och le varje gång du ser den!

Lycka är också musik och teater för mig. När mina döttrar sjunger, klappar hjärtat extra.
Här är ett gammalt klipp som jag fann, där min dotter Alexandra sjunger på puben.
Lyssna och njut: ”Close to you”.

Inom några veckor lanserar jag min nya bok ”FramgångsRIK & Lycklig”. I den har jag skrivit en del om lycka, om hur du lyckas genom att använda några av mina metoder och metodik för att skapa din lycka. Själv har jag under senaste året skrivit ner lyckoruset och framgången. Det blir en diger lista. Har du provat något liknande?

Hur skapar du dig din lycka? Anmäl din e-postadress och få gratis lyckotips via mitt nyhetsbrev!

Varma, lyckliga hälsningar

Monica

 

Posted in Digital utbildning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>